Palate, Moschei și Fortărețe: O Călătorie Culturală prin Alanya

Alanya este o destinație turistică populară situată în sudul Turciei, la aproximativ 135 de kilometri la est de Antalya. Această zonă turistică este cunoscută pentru plajele sale cu nisip fin, apa cristalină și peisajele montane spectaculoase. Alanya are o istorie bogată, cu fortificații, moschei și castele vechi care sunt încă vizibile în orașul modern.

Vrei ofertă de vacanță în Alanya? Completează formularul de mai jos:

 

Rezervă-ți vacanța chiar ACUM!

Trebuie să fiți de acord cu condițiile de prelucrare a datelor dumneavoastră cu caracter personal.

Caută vacanța ta în Alanya CHIAR ACUM!

Alte atracții din Alanya

Turnul Roșu
Turnul Roșu

Turnul Roșu se afla in portul orasului Alanya, fiind construit in totalitate din caramida rosie. Piatra adusa din vecinatati si mortarul folosit la constructia primelor doua etaje ale turnului sunt din lut rosu ars. Acest tip de mortar este folosit la constructia majoritatii turnurilor in periodara Seljukilor. Desi, astazi, pietrele din zid s-au desprins, mortarul este intact.

Parcul Acvatic Sealanya
Parcul Acvatic Sealanya

Parcul Acvatic Sealanya este situat la 20 km de Alanya. Este un mare parc acvatic, foarte modern. O parte o reprezinta Delfinariumul, iar cealalta este destinata vietii marine. La Delfinarium sunt organizate in mod regulat spectacole cu delfini pentru turisti. In partea destinata vietii marine, puteti admira pesti de diferite culori sau rechini si puteti folosi, contra cost, piscina din incinta.

Peștera Damlatas
Peștera Damlatas

Peștera Damlatas este situata langa plaja Cleopatra, fiind deschisa publicului. Pestera este plina de stalactite, faimoase pentru puterile sale tamaduitoare, pentru tratarea astmului, datorita umiditatii ridicate de peste 95%, a nivelulului ridicat de dioxid de carbon si ionizarii naturale.

Peștera plângătoare
Peștera plângătoare

In vestul Alanyei, aceasta pestera are o valoare speciologica deosebita, fiind impodobita cu perdele de stalactite si stalagmite datand de acum 20 000 ani. Turistii care o viziteaza se bucura de efecte curative mai ales in cazurile de  afectiuni respiratorii.