Istorie și frumuseți naturale

Balchik este un oraș situat pe coasta de nord-est a Bulgariei, la aproximativ 35 de kilometri sud de Vama Veche, România. Balchik este un oraș mic, dar plin de farmec, cu o atmosferă liniștită și relaxantă, ceea ce îl face o destinație ideală pentru cei care caută o vacanță liniștită și plină de frumusețe.

Vrei ofertă de vacanță în Balchik? Completează formularul de mai jos:

 

Rezervă-ți vacanța chiar ACUM!

Trebuie să fiți de acord cu condițiile de prelucrare a datelor dumneavoastră cu caracter personal.

Caută vacanța ta în Balchik CHIAR ACUM!

De ce să alegi Balchik?

Templul Mamei Zeiță – Cybela
Templul Mamei Zeiță – Cybela

Templul Mamei Zeiță - Cybela din Balchik este un sit arheologic din Bulgaria, situat în orașul Balchik, lângă malul Mării Negre. Templul a fost construit în perioada elenistică, în secolul al III-lea î.Hr., și a fost dedicat zeiței-mamă Cybele, care a fost venerată în întregul spațiu greco-roman.

Grădina Botanică
Grădina Botanică

Grădina Botanică din Balchik a fost creată în 1940 de către regina Maria a României și cuprinde o suprafață de 65 de hectare. Grădina are o mare varietate de plante și flori rare, precum și o serie de clădiri istorice, precum Castelul Reginei Maria și Vila Flora.

Rezervatia naturală Baltata
Rezervatia naturală Baltata

Rezervația naturală Baltata a fost înființată în anul 1941. Aici se pot vedea păduri de stejari, pini și tei, precum și o varietate de plante rare și animale. Printre acestea se numără mistreții, vulpile, iepurii și șopârlele de nisip.

Muzeul de Istorie
Muzeul de Istorie

Muzeul de Istorie din Balchik este situat în nordul Bulgariei și adăpostește o colecție bogată de artefacte istorice care ilustrează istoria zonei și a orașului Balchik. Muzeul se află într-o clădire din secolul al XIX-lea, cunoscută sub numele de "Palatul Regina Maria", care a fost inițial folosit ca reședință de vară de către regina Maria a României.