Corfu - Insula cu farmec grecesc și influențe venețiene

Insula Corfu este una dintre cele mai frumoase și mai populare destinații turistice din Grecia. Situată în Marea Ionică, la nord-vest de coasta Greciei continentale, Corfu impresionează prin peisajele sale naturale uimitoare, bogata istorie și cultura fascinantă, gastronomia delicioasă și atmosfera relaxantă și prietenoasă. Cu plaje de nisip fin și ape cristaline, Corfu este o destinație de top pentru iubitorii de plajă. Cele mai populare plaje sunt Glyfada, Sidari, Paleokastritsa și Agios Georgios, dar există și altele mai puțin cunoscute, care oferă o experiență mai intimă și liniștită.

Vrei ofertă de vacanță în Corfu? Completează formularul de mai jos:

 

Rezervă-ți vacanța chiar ACUM!

Trebuie să fiți de acord cu condițiile de prelucrare a datelor dumneavoastră cu caracter personal.

Caută vacanța ta în Corfu CHIAR ACUM!

Alte atracții din Corfu

Palatul Achilleion
Palatul Achilleion

Situat pe insula Corfu, Palatul Achilleion este una dintre cele mai impresionante atractii turistice ale Greciei. Palatul a fost construit în 1890, la comanda reginei Elisabeta a Austriei, cunoscută și sub numele de Sissi. Clădirea a fost construită într-un stil arhitectural neoclasic, amestecat cu elemente din mitologia greacă.

Muntele Pantokrator
Muntele Pantokrator

Muntele Pantokrator este cel mai înalt vârf de pe insula Corfu și oferă o priveliște impresionantă asupra întregii insule. Cu o înălțime de peste 900 de metri, acest munte a fost mereu o atracție turistică populară, datorită frumuseții sale naturale și a vederii panoramice pe care o oferă. Muntele Pantokrator este acoperit de o vegetație densă, ce include o varietate de arbori și plante care îi conferă o culoare verde intensă.

Cetatea veche din Corfu
Cetatea veche din Corfu

Cetatea veche din Corfu este una dintre cele mai importante atracții turistice din insulă, un loc încărcat de istorie și de frumusețe arhitecturală. Această cetate fortificată este situată în partea de est a insulei și este una dintre cele mai bine conservate cetăți medievale din Grecia. Azi, turistii sunt atrasi de acest loc pentru străduțele sale înguste, casele din piatră, bisericile antice și pentru impresionanta fortificație.

Kassiopi
Kassiopi

Kassiopi este o atractie turistica populara situata in partea de nord-est a insulei Corfu, cunoscuta pentru frumusetea sa naturala si pentru istoria bogata. Aceasta statiune pitoreasca este situata pe o peninsula, oferind vizitatorilor privelisti spectaculoase la Marea Ionica si la zonele montane din imprejurimi. Aici turistii pot explora frumoasele plaje cu nisip fin si ape cristaline, dar si frumusetea orasului vechi cu strazi inguste si cu case traditionale construite din piatra.