Creta - insula a legendelor și a descoperirilor neașteptate, de la vestigii arheologice la peisaje de neuitat

Această insula fascinantă este cunoscută pentru vestigiile sale arheologice, care datează din epoca Minoica, precum și pentru mâncarea delicioasă și băuturile locale, inclusiv vinul și uleiul de măslineCretă are, de asemenea, un peisaj variat, cu munți, chei, plaje cu nisip fin și ape cristaline, ce oferă turiștilor o multitudine de activități, inclusiv alpinism, ciclism, plimbări pe jos și înot.

Vrei ofertă de vacanță în Creta? Completează formularul de mai jos:

 

Rezervă-ți vacanța chiar ACUM!

Trebuie să fiți de acord cu condițiile de prelucrare a datelor dumneavoastră cu caracter personal.

Caută vacanța ta în Creta CHIAR ACUM!

Alte atracții din Creta

Ruinele Civilizatiei Minoice
Ruinele Civilizatiei Minoice

Ruinele Civilizației Minoice sunt una dintre cele mai impresionante atracții turistice din Grecia. Acestea reprezintă vestigiile unei civilizații antice care a înflorit în Creta între 3000 și 1100 î.Hr. Minoicii au fost o societate avansată din punct de vedere tehnologic și artistic, cunoscută pentru palatul lor mare din Knossos și pentru arhitectura lor impresionantă.

Platoul Lassithi
Platoul Lassithi

Platoul Lassithi este una dintre cele mai spectaculoase atracții turistice din Creta. Aflat la o altitudine de aproximativ 800 de metri, platoul oferă o panoramă impresionantă asupra insulei, cu dealuri verzi și sate pitorești. O vizită la platou îți oferă ocazia de a descoperi natura frumoasă a Cretei și de a te bucura de activități în aer liber, cum ar fi drumeții, ciclism sau explorarea satelor tradiționale.

Castelele Venetiene
Castelele Venetiene

Castelele Venetiene sunt una dintre cele mai fascinante atracții turistice din Creta, oferind o privire în istoria insulei și a influenței venețiene asupra acesteia. Construite în secolul al XIII-lea, castelele au fost folosite în timpul ocupației venețiene pentru a proteja insula de invadatori. Cele mai importante castele venetiene din Creta sunt Castelul din Rethymno, Castelul din Chania și Castelul din Heraklion.

Manastirea Arkadi
Manastirea Arkadi

Mănăstirea Arkadi este una dintre cele mai importante atracții turistice din Creta, fiind una dintre cele mai importante mănăstiri din insulă și un simbol al luptei pentru libertate și independență. Mănăstirea Arkadi este situată într-o zonă pitorească, la aproximativ 23 de kilometri sud-vest de orașul Rethymno.