Santorini - Descoperirea unui taram de basm in inima Greciei

Santorini este o insula vulcanica de o frumusete rara, situata in Marea Egee, in sudul Greciei. Cunoscuta si sub numele de Thira, aceasta destinatie turistica de top a atras vizitatori din intreaga lume cu privelisti uluitoare, satele sale pitoresti si cumpenele albastre ale Marii Egee. Cea mai populara atractie turistica de pe insula este faimoasa caldera, care se afla in centrul insulei si este inconjurata de satele Fira si Oia. Aici, turistii pot admira o panorama de neegalat a insulei, cu marea de un albastru intens si casele albe stranse pe pantele abrupte ale dealurilor.

Vrei ofertă de vacanță în Santorini? Completează formularul de mai jos:

 

Rezervă-ți vacanța chiar ACUM!

Trebuie să fiți de acord cu condițiile de prelucrare a datelor dumneavoastră cu caracter personal.

Caută vacanța ta în Santorini CHIAR ACUM!

Alte atracții din Santorini

Oia
Oia

Oia este un sat pitoresc situat pe coasta nord-vestica a insulei Santorini din Grecia. Cu casele sale albe, acoperite cu cupole albastre si roz, si strazile pietruite inguste, Oia este o destinatie turistica populara pentru cei care cauta liniste si romantism.

 

Portul Amoudi
Portul Amoudi

Portul Amoudi este o mica insula situata in partea de nord-vest a insulei Santorini din Grecia. Este un loc popular pentru turisti, cu ape cristaline, stanci abrupte si peisaje frumoase, precum si cu o varietate de restaurante si taverne. In ciuda faptului ca este situat la baza unui deal abrupt, accesul la Portul Amoudi este usor, existand un drum pietruit si un set de scari care coboara pana la nivelul marii. 

Portul vechi din Fira
Portul vechi din Fira

Portul vechi din Fira este o destinatie turistica populara situata in partea de sud-est a insulei Santorini din Grecia. Este un port mic, cu o vedere superba asupra Marii Egee si a faimoasei caldere a insulei. Turistii pot ajunge la port prin intermediul unui funicular sau coborand pe scari, care ofera o vedere panoramica uimitoare a insulei.

Plaja roșie
Plaja roșie

Plaja Roșie este o plajă populară situată în sudul insulei Santorini din Grecia. Plaja este cunoscută pentru nisipul său vulcanic de culoare roșie, care creează un peisaj spectaculos și unic. Accesul la plajă se face printr-o scurtă plimbare pe jos sau cu barca din satul Akrotiri. În drum spre plajă, turiștii pot admira stâncile vulcanice și formațiunile geologice interesante care fac parte din peisajul unic al insulei Santorini.